Cursusplanning

Wat kunt u verwachten van een cursus Nederlandse Gebarentaal?
Anouk heeft heel bewust nagedacht over thema’s en gebaren die direct in het dagelijks leven toepasbaar zijn, omdat ze dat als gemist ervaarde in andere cursussen waar ze ervaring mee heeft.
In de cursus ‘Zeg het met Gebaren I’ springt u meteen in het thema ‘wie ben ik’ u leert uzelf voorstellen en vertellen waar u vandaan komt. Kort daarop worden thema’s behandeld als ‘wat doe je overdag’. Dat is tenslotte waar we over praten, wat we leuk vinden, wat we meemaken, wat we doen en hoe we ons voelen. ‘Emoties’ is dus ook een thema waar aandacht aan wordt besteed, net als actualiteit, media en nog veel meer. Maar ook aan praktische zaken is gedacht: de dagen van de week, de maanden van het jaar, tellen en het handalfabet.
Daarnaast staat Anouk altijd open voor suggesties, de woordenlijst die al klaar ligt kunnen u en uw medecursisten verder aanvullen. Van elkaar leren is iets wat Anouk erg belangrijk vindt.
Maar met losse gebaren alleen kom je er niet, daarom wordt er geoefend met de taalregels van de Nederlandse Gebarentaal, de achtergrond, de Dovencultuur en we staan even stil bij het taalsysteem Nederlands met Gebaren. Hierbij spreekt men het Nederlands, maar wordt dit ondersteund met Gebaren.

En het houdt daar niet op met kennis vergaren, de ervaring leert dat men heel anders gaat kijken naar taal. U leert u meer te richten op visuele aspecten, zoals mimiek, lichaamstaal en de omgeving. Een cursus Nederlandse Gebarentaal is een heel verrijkende en vooral leuke ervaring.

Cursusdata
momenteel lopen er geen cursussen.
Mocht u interesse hebben in het volgen van een (toekomstige) cursus, stuur gerust een mail naar info@anoukbakkers.nlĀ 

Direct aanvragen
Laat hier uw gegevens achter en Anouk zal binnen een dag contact met u opnemen.

Uw naam

Uw e-mailadres of telefoonnummer